contador gratuito

ASMES - Asociación Síndrome de Ménière España

És una associació formada per malalts que representa a tots els afectats per la Síndrome de Ménière a Espanya. D'àmbit nacional i sense ànim de lucre.ASMES està formada per pacients afectats per la Síndrome de Ménière, familiars i professionals especialitzats. La seva funció, objectiu i raó de ser és assistir, en un sentit ampli, a persones afectades per aquesta malaltia.

La Síndrome de Ménière és una malaltia crònica, amb una causa encara desconeguda que es manifesta amb vertígens rotatoris de repetició de gran intensitat, hipoacúsia i acúfens. És una malaltia molt complexa i afecta moltes àrees de la vida quotidiana del malalt, donant pas a un cúmul de dubtes i pors que en nombrosos casos porten a la desesperació del pacient i a greus repercussions en la seva vida familiar, social i laboral.

Objectius de l’associació:

  1. Concienciació social. Realitzar una tasca de difusió i concienciació social sobre la Síndrome de Ménière i les seves particularitats.
  2. Assessorament a pacients associats. Assessorar sobre els possibles tractaments mèdics als pacients i als seus familiars. Capacitar, a partir de ponències, cursos i tallers, a pacients, familiars i amics. Oferir suport psicològic i informació sobre tractaments psicològics a pacients i familiars.
  3. A nivell sanitari. Conscienciar a les autoritats sanitàries de la importància de la Síndrome de Ménière i totes les patologies de l’equilibri, així com de la necessitat d’una atenció superespecialitzada, dotant als centres assistencials d’Unitats Específiques de Patologies Vestibulars. Difusió d’informació entre metges generalistes per tal que puguin reconèixer els casos probables i derivar-los correctament.
  4. A nivell investigador. Obtenció de recursos econòmics per a continuar les línies d’investigació existents i obrir altres de noves, sobre l’origen, el diagnòstic i el tractament de la Malaltia de Ménière.
  5. A nivell laboral. Revisar amb les autoritats competents la definició i graduació de discapacitat derivades de patologies del equilibri, i adaptar-les als avenços diagnòstics actuals. Assessorar sobre temes laborals: baixes, invalidesa i incapacitat laboral.30+ Layouts
scroll down to view all